Kock Lotta från Öland
Chokladpannacotta med halloncollis och jordgubbar.
Ingredienser
Pannacotta
4 dl grädde
4 msk socker
1 st vaniljstång
150 g toblerone
2.5 st gelatinblad
Halloncollis
2 dl hallon, fräska eller frysta
2 msk socker
Maizena majsstärkelsefärska
jordgubbar till servering
4 dl grädde
4 msk socker
1 st vaniljstång
150 g toblerone
2.5 st gelatinblad
Halloncollis
2 dl hallon, fräska eller frysta
2 msk socker
Maizena majsstärkelsefärska
jordgubbar till servering
Gör så här
PannacottaBlötlägg gelantinbladen i 5 min i vatten.
Koka upp grädde, socker och vaniljstång, plocka bort ytterhöljet på stången. Ta av grytan från plattan.
Lägg i tobleronen så den smälter.
Lägg i de blöta gelantinbladen.
Häll upp i skålar o sätt in i kylen i ca 2 timmar.
Halloncollis
Häll hallonen i en kastrull häll på vatten så att det täcker hallonen och ungefär 2 cm till, häll i sockret.
Koka i ca 3 min, red av med ca 1 msk maizena (blandat med vatten)
Mixa med stavmixer o sila.
Ställ in i kylen.
Servera med färska jordgubbar och ringla halloncollis över.
Källa recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar