onsdag 1 juni 2011

Kerstins supergoda BURGUNDISK RÄKGRYTA

4 pers.

1kg oskalade räkor färska
(det går med frysta)
3 dl. rödvin
250 g schalottenlök
2 vitlökssklyftor
200 g champinjoner
1msk smör
1msk tomatpure
1 tsk timjan
1 fiskbuljongtärning
svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
2 msk hackad persilja


Gör så här

Skala räkorna och lägg skalen i en kastrulltillsammans med rödvinet
Koka räkskalen i ca: 10 min. sila bort skalen.
Skala scharlottenlöken och vitlöken.Skölj champinjonerna dela dem och löken i stora bitar.Hacka viylöken.
Fräs lök och champinjoner i smöret i en gryta. Rör i tomatpure,timjan,buljongtärning,räkavkok och mjölet utrört i lite vatten.
Låt grytan koka upp under omrörning och sedan småkoka i ca. 5 min.
Rör i creme fraichen och smaka av med svartpeppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Hit kan du förbereda innan gästerna kommer.
Precis före servering lägger du i räkorna. Låt dem bara bli varma strö över persiljan och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar