onsdag 18 maj 2011

Päronkaka i långpanna


3-4 välmogna päron eller en stor burk konserverade
50 g valnötter/pekannötter
100 g smör
2,5 dl päronlag och/eller mjölk
4 ägg
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Värm ugnen till 200 grader och smörj + bröa en långpanna.
Skala päronen, skär dem i klyftor. Bryt sönder nötterna.
Smält smör och häll i vätskan.
Vispa socker, ägg och vaniljsocker pösigt, rör ned sirap och smörblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten. Häll sedan smeten i långpannan.
Fördela päron och nötter ovanpå.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar