lördag 28 maj 2011

Specialpizza

Blir 2st plåtar


Pizzadeg
 
25 g jäst
2½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
6-7 dl mjöl (Blandat fullkorn och vanligt)


Lös jästen i 37 gradigt vatten och tillsätt de andra ingredienserna. Baka ihop till en deg och jobba den något på bakbordet. Låt jäsa i 30-60 min. Förbered undertiden tomatsåsen och fyllningen.


Tomatsås
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater
Kryddor: Oregano, basilika och timjan
Salt och peppar
En nypa socker


Finhacka löken och vitlöken. Fräs i olja tills den mjuknar och häll i de passerade tomaterna. Låt koka i minst 20 minuter för att få en lite fastare konsistens. Krydda efter behag.


Fyllning
 
3 st tomater i skivor
2 st mozzarellaostar
1st rödlök i skivor
1-2 burkar kronärskockshjärtan (Dela varje hjärta i fyra delar)
Gröna och svarta oliver
Oregano eller annan färsk krydda
Kavla ut pizzadegen på två plåtar, fördela tomatsåsen över dessa och bred ut den. Lägg ut fyllningen och avsluta med mozzarellan och den rivna osten. Strö över lite oregano eller någon färsk krydda du har hemma, krydda även med flingsalt och peppar. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter. Håll koll på pizzan och ta ut den när osten smält och fått färg. Garnera med färsk ruccola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar