onsdag 18 maj 2011

Pizza på surdeg

Ingredienser

12 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 dl surdeg av vete
1 msk salt

1 tsk strösocker
3 dl durumvete
3 dl vetemjöl special


Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.


2. Rör ner olivolja, surdeg, salt och strösocker.


3. Tillsätt durumvetemjöl och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.


4. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2 timmar.


5. Sätt ugnen på 250 grader.


6. Baka ut degen till 5 bollar.


7. Lägg dem på en mjölad bricka och täck med plastfilm. Låt vila i kylen över natten eller kavla direkt ut dem lövtunt på mjölat bakbord (utan att knåda degen).


8. Smaksätt med valfri fyllning.


9. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar