Ingredienser
650 g vatten (fingervarmt)
3 g jäst (kan uteslutas)
3 g jäst (kan uteslutas)
1050 g vetemjöl
450 g vetesurdeg
20 g salt
Fröblandning
15 g rostade solrosfrön
15 g linfrön
15 g sesamfrön
15 g russin
450 g vetesurdeg
20 g salt
Fröblandning
15 g rostade solrosfrön
15 g linfrön
15 g sesamfrön
15 g russin
Gör så här
1. Häll det fingervarma vattnet i en bunke.2. Smula över jästen och rör om till den är helt upplöst i vätskan.
3. Häll i vetemjölet och arbeta in det successivt.
4. Häll i surdegen.
5. Kör degen först långsamt i bakmaskin i ca 2 minuter, sedan snabbare i 8-13 minuter.
6. Tillsätt saltet när det är två minuter kvar.
7. Blanda till sist i fröblandningen.
8. Låt degen jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
9. Vik degen försiktigt in mot mitten i bunken.
10. Låt degen jäsa ca 1 timme till under bakduk.
11. Dela degen i fyra bitar och baka ut bitarna till minibaguetter.
12. Vik in sidorna mot mitten så det blir långa baguetter.
13. Lås jäsa på plåten under bakduk i ca 30 minuter.
14. Grädda i 250 grader i ca 15 minuter. Spruta gärna in lite vatten med en blomspruta när du sätter in baguetten för att få en härlig skorpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar