lördag 21 maj 2011

Rabarberpaj med marängtäcke



Pajdegen:

2,5dl vetemjöl
0,5dl kokos
150g smör
2msk florsocker
Gör degen. Låt vila i kylen ca.10min.
Tryck ut i form med löstagbar kant, gärna
någon centimeter upp på kanten. Nagga.
Grädda 200grader i 5min.


Fyllning:


500g rabarber
1dl strösocker
1msk potatismjöl
Blanda fyllningen häll i det förgräddade
pajskalet, grädda ytterligare ca.15min.


Maräng:


Vispa 4äggvitor hårt.
Tillsätt 1,5dl strösocker
Bred marängen över pajen. Grädda tills den
fått fin färg.Sänk till i 150 grader.....

Detta underbara recept o bild hittade jag hos http://arstidensbasta.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar