Ingredienser:
50 gram torrjäst
11 dl vetemjöl special
2 tsk salt
1 msk strösocker
4 dl havregryn
5 dl vatten (40°, d.v.s lite varmare än fingervarmt)
Såhär gör du:
11 dl vetemjöl special
2 tsk salt
1 msk strösocker
4 dl havregryn
5 dl vatten (40°, d.v.s lite varmare än fingervarmt)
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda torrjästen och mjölet.
Tillsätt salt, strösocker, havregryn och sist vattnet.
Blanda till en slät deg. Låt jäsa 30 minuter.
Dela degen i 15 bitar och forma till bullar.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Pensla med ägg och strö över t.ex solrosfrön, sesamfrön eller pumpafrön.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
(Ett tips är att byta ut strösockret mot 2 msk flytande honung.)
Hittade detta goda recept o Bild hos http://beabus87.blogg.se
Hejsan! Det är inga problem, det är bara kul att du tipsar och delar med dig av recepten som jag i min tur har tipsat om. Vad kul att du gillar min blogg förresten! :)
SvaraRaderaSer att du gillar matlagning också. Ska kika runt och se om jag hittar något spännande recept att baka under helgen tänkte jag ;)