Ingredienser:
100 gram smör
2 1/2 strösocker
2 ägg
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
200 gram mörk choklad
50 gram smör
1 msk conjak
Till servering:
lättvispad grädde och bär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Smält choklad och smör över vattenbad, ta av från plattan och rör ner conjaken, Bred krämen över kakan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar