50 g pinjenötter
16 st tunna skivor bresaola
2 nävar ruccolasallad
parmesan
Balsamicosås
1 dl koncentrerad kalvfond
3 dl rött vin
1 dl balsamvinäger
1 st schalottenlök skivad
2 st vitlöksklyftor skivade
3 st tomater skivade
2 msk god olivolja
Gör så här:
Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
3. Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.
.
Njut rätten tillsammans med ett gott glas rött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar