2 limpor
Ugn: 175
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
1/2 dl solroskärnor
lite hasselnötter
1 dl russin
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/russin är valfritt. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda ordentligt till en lös och klibbig smet.
Lägg smörpapper i två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i knappt två timmar.
(Jag täckte limporna med aluminiumfolie efter 1 timme för att de inte skulle bli för mörka.)
Detta är bara helt underbart GOTT.
Recept o bild hittade jag hos http://zinkhjartat.blogspot.com/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar