tisdag 31 maj 2011

Morfars Fillimpa




2 limpor
Ugn: 175

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
1/2 dl solroskärnor
lite hasselnötter
1 dl russin
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/russin är valfritt. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda ordentligt till en lös och klibbig smet.

Lägg smörpapper i två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i knappt två timmar.

(Jag täckte limporna med aluminiumfolie efter 1 timme för att de inte skulle bli för mörka.)

Detta är bara helt underbart GOTT.


Recept o bild hittade jag hos http://zinkhjartat.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar