Folieinbakad lax som lagar sig själv medans potatisen eller riset kokar. Gör ett stort paket eller portionspaket till festen.
Ingredienser
600 g laxfilé i bit eller 4 portionsbitar á 150 g
1-2 hackade tomater, kärnorna borttagna
1-2 tunt skivade tomater
5 cm hackad purjolök
Ca 200 g smulad mozzarella
Ca 10 blad hackad färsk basilika
1-2 hackade tomater, kärnorna borttagna
1-2 tunt skivade tomater
5 cm hackad purjolök
Ca 200 g smulad mozzarella
Ca 10 blad hackad färsk basilika
Gör så här
Ta bort skinnet från laxfilén. Dela filèn på mitten (som en baguett som ska fyllas) men inte ända igenom. Lägg laxen på en bit folie, stor nog för att kunna "packa in" den färdigfyllda laxen i.
Blanda hackade tomater, hackad purjo, hackad basilika och smulad mozzarella. Fyll laxen med blandningen. Lägg tomatskivorna ovanpå och runt laxen.
Stäng ihop foliepaketet och sätt in i ugnen i 175-200 ºC ca 15-25 min beroende på om laxen är i portionsbitar eller en stor bit.
Blanda hackade tomater, hackad purjo, hackad basilika och smulad mozzarella. Fyll laxen med blandningen. Lägg tomatskivorna ovanpå och runt laxen.
Stäng ihop foliepaketet och sätt in i ugnen i 175-200 ºC ca 15-25 min beroende på om laxen är i portionsbitar eller en stor bit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar