onsdag 18 maj 2011

Philadelphia tårta

                                       125 gr Philadelphia ost
                                            3 Ägg

2 dl Strösocker
1 1/2 tsk Vanillinsocker
3 dl Vispgrädde
Digestivekex
.
Smörj en pajform och bröa med krossade digestivekex. Dela äggen, vitor och gulor för sig. Vispa ihop Philadelphiaosten tillsammans med äggulorna och strösockret så det blir pösigt. Vispa sedan grädden tjock tillsammans med vanillinsockret i en annan skål. Och till sist vispar man äggvitorna till hårt skum i ytterligare en skål. Rör ihop allt försiktigt med en slev och häll i formen. Smula över lite digistivekex som garnering och ställ i frysen ca 3 timmar. KLART!!
.
Denna efterätt har hängt med ett tag, men den är himmelskt god och slinker ner hur lätt som helst :-)


Jag hittade detta goda receptet hos http://loppisliv.blogspot.com har även lånat bilden från henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar