Ingredienser
4 st kycklingfiléer
2 msk balsamvinäger
2 msk citron, pressad
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Krutonger
4 st vitt lantbrödags
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
Sallad
1 st rödlök
2-3 krukor romansallad, (400-500 g)
Dressing
2 st sardellfiléer
1 tsk fransk senap
1 st äggula
1-2 st vitlöksklyftor
1 tsk worcestersås
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk citron, pressad
1 dl olivolja
1 dl parmesanost, (35 g) fint riven
1 msk mjölk
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Tillagning
1. Börja med att marinera kycklingfiléerna. Blanda balsamvinäger, citron, olivolja, salt och svartpeppar i en bunke. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå ca 30 min.
2. Skär brödet i tärningar och rosta dem i olivolja i en stekpanna, de ska få fin gyllenbrun färg. Pressa i vitlöken mot slutet och ställ åt sidan.
3. Gör dressingen. Hacka sardellerna fint och blanda dem med senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron.Vispa i olivoljan, eller kör med mixerstav. Blanda i parmesanosten och mjölken. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Förväll haricots verts ca 1/2 minut i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten, ställ åt sidan. Skala löken, skär den i fina ringar. Lägg den på hushållspapper som drar åt sig lite av den skarpa löksmaken. Ansa och skär de större salladsbladen.
5. Grilla eller bryn kycklingfiléerna hastigt i het panna. Efterstek i pannan på låg värme ca 8-10 min. Låt filéerna vila en stund innande skärs upp.
6. Blanda hastigt ihop sallad, haricots verts, lök och hälften av dressingen i en stor bunke. Lägg upp på serveringsfat och strö över brödtärningar och lite parmesanost. Servera med kyckling och resten av dressingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar