25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk flingsalt
1 tsk socker
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6-7 dl vetemjöl special
Fyllning
200 g smör, rumstemp.
1/2 vitlök
2 msk färsk oregano
Olivolja
Flingsalt
Rör ut jästen i ljummet vatten. Häll i salt, socker, olivolja, durumvete och det mesta av vetemjölet. Knåda degen 10 min i maskin. Jäs i 45 minuter.
Rör ihop smör, riven vitlök och hackad oregano.
Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Bred på smöret och rulla ihop till en tajt rulle. Skär i 1 cm breda skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö flingsalt på snurrorna. Grädda tills botten fått färg och brödet känns färdigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar