lördag 14 april 2012
Fläskfilé med vitlökssås
600 g fläskfilé
280 g pasta
Vitlökssås
2,5 dl mellangrädde
1 dl matlagningsgrädde
200 g crème bonjour vitlök
2 krm köttbujongpulver
Maizena redning
Salt, svartpeppar
Persilja
Champinjoner
Putsa fläskfilén, skär i centimeter tjocka skivor och stek i smör samt krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg skivorna på ett fat under tiden såsen kokas ihop.
Häll grädde i stekpannan, rör ner vitlöksost och låt den smälta. Krydda med köttbuljongpulver, salt och svartpeppar. Red såsen med Maizena redning tills den blir krämig. Koka ihop några minuter och lägg i fläskfiléskivorna. Strö över persilja före servering.
Extra gott blir det med stekta champinjoner till - dela dom i 4-6 bitar, stek i smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar.Servera med Pasta eller ris till
Etiketter:
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar