lördag 14 april 2012

Kasslerpaj med vitlök


Pajdeg

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk

Fyllning

350 g kassler
1/2 purjolök
1/2 vitlök
3 dl riven ost
4 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 tsk dragon
Svartpeppar

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en liten matberedare (för enkelhets skull, handkraft går naturligtvis lika bra!). Mixa i smöret till en smulig massa, häll i mjölken och fortsätt mixa tills det blir en fast deg. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar botten).

Skär kasslern i stavar. Stek den i lite smör tillsammans med den hackade purjolöken och rivna vitlöken. Stek tills purjolöken mjuknar. Häll fyllningen i botten på pajformen och fördela den rivna osten över. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde, dragon och svartpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen (inget salt behövs eftersom kasslern brukar ge tillräcklig sälta)

Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar