1 liter färska rensade trattkantareller eller 4 dl förvälld
svamp
2 msk smör
1 gul lök
2 potatisar
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1-2 msk soja
1 paket tärnad bacon
I dl mellangrädde
2-3 msk hackad färsk mejram eller 1 tsk torkad
½ dl hackad persilja
Skär svampen i mindre bitar och fräs den i smör några
minuter.
Skala och finhacka löken och skär den skalade potatisen i
tärningar. Lägg ner i grytan och fräs ytterligare några minuter under
omrörning.
Strö över vetemjöl och späd lite i sänder med vatten.
Tillsätt buljongtärningarna och smaka av med salt och soja. Koka i 15 minuter.
Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på
hushållspapper.
Blanda ner grädde och bacon i soppan. Smaka av med mejram och
strö över hackad persilja. Ät gärna
soppan med en klick creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar