torsdag 2 augusti 2012

Trattkantarellsoppa




1 liter färska rensade trattkantareller eller 4 dl förvälld svamp

2 msk smör

1 gul lök

2 potatisar

3 msk vetemjöl

1 liter vatten

2 hönsbuljongtärningar

1 tsk salt

1-2 msk soja

1 paket tärnad bacon

I dl mellangrädde

2-3 msk hackad färsk mejram eller 1 tsk torkad

½ dl hackad persilja



Skär svampen i mindre bitar och fräs den i smör några minuter.

Skala och finhacka löken och skär den skalade potatisen i tärningar. Lägg ner i grytan och fräs ytterligare några minuter under omrörning.

Strö över vetemjöl och späd lite i sänder med vatten. Tillsätt buljongtärningarna och smaka av med salt och soja. Koka i 15 minuter.

Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.

Blanda ner grädde och bacon i soppan. Smaka av med mejram och strö över hackad persilja.  Ät gärna soppan med en klick creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar