4 portioner
Ingredienser
500 g benfri lammstek eller utskuren biff
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 små gula lökar
Smör
Aubergine och bönröra:
1 aubergine, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
Smör
1 burk, 400 g hela tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1½ tsk chilipeppar
1 tsk mald spiskummin
1 burk, 400 g kidneybönor
2 dl lätt crème fraiche
Färsk mynta
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 små gula lökar
Smör
Aubergine och bönröra:
1 aubergine, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
Smör
1 burk, 400 g hela tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1½ tsk chilipeppar
1 tsk mald spiskummin
1 burk, 400 g kidneybönor
2 dl lätt crème fraiche
Färsk mynta
Gör så här
Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna.
Skala och klyfta löken.
Varva kött och lök på små träspett.
Skär auberginen i bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna.
Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche.
Låt röran koka några min. Strö över mynta.
Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida.
Servera med en klick crème fraiche, sallad och Melonklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar