torsdag 2 juni 2011

Shish kebab

4 portioner

Ingredienser

500 g benfri lammstek eller utskuren biff
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 små gula lökar
Smör

Aubergine och bönröra:
1 aubergine, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
Smör
1 burk, 400 g hela tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1½ tsk chilipeppar
1 tsk mald spiskummin
1 burk, 400 g kidneybönor
2 dl lätt crème fraiche
Färsk mynta

Gör så här

Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna.

Skala och klyfta löken.
Varva kött och lök på små träspett.

Skär auberginen i bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna.

Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche.

Låt röran koka några min. Strö över mynta.

Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida.
Servera med en klick crème fraiche, sallad och Melonklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar