torsdag 2 juni 2011

Matbröd med oliver

Ingredienser

3 st ägg
1 dl majsolja
1 dl mjölk eller vitt vin
2,½dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven ost, grevé
1 krm salt
2 krm peppar

Fyllning:
150 g fetaost
50 g torkade tomater, inlagda i olja
50 g svarta oliver


Gör så här

Ugn 175 grader.

Vispa ägg, olja och vätska (vin eller mjölk) i en bunke.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen lite åt gången i smeten. Rör tills blandningen blir jämn.

Blanda ner salt, peppar och den rivna osten.

Dela osten i små kuber och skär de torkade tomaterna i mindre bitar.

Blanda ner ost, tomater och oliver i cakesmeten.

Rör försiktigt ner smaksättningsingredienserna

Häll smeten i en smörad och bröad avlång kakform cirka 1,5 liter och grädda
i ca 45 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar