Ingredienser
50 g jäst5 dl vatten
1½ tsk salt
½ dl olja, helst olivolja
1 ägg
2 dl grahamsmjöl
ca 14 dl vetemjöl
20 gröna oliver med pimento
20 svarta oliver
2 msk grovt salt
Gör så här
Värm vattnet till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt salt, olja, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
Jäs degen övertäckt i 40 min.
Under tiden, skär oliverna i skivor.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 2 delar. Gör små jack här och var i bröden och tryck ner oliverna. Gör detta i båda bröden och knåda dem sedan var för sig. Forma till avlånga ganska platta bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt överst. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Under tiden, värm ugnen till 225°. Ställ in bröden långt ner, och sänk värmen till 200°. Grädda i ca 35 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Jäs degen övertäckt i 40 min.
Under tiden, skär oliverna i skivor.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 2 delar. Gör små jack här och var i bröden och tryck ner oliverna. Gör detta i båda bröden och knåda dem sedan var för sig. Forma till avlånga ganska platta bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt överst. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Under tiden, värm ugnen till 225°. Ställ in bröden långt ner, och sänk värmen till 200°. Grädda i ca 35 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar